آندومتریوز

درمان بیماری آندومتریوز با طب هومیوپاتی

فهرست مطالب

آیا برای آندومتریوز درمان قطعی بوسیله طب هومیوپاتی وجود دارد؟

ابتدا سعی می کنم با زبانی ساده شما را با آندومتریوز آشنا کنم. بافت درون رحم هرماه دچار تغییراتی شده و لایه ظریفی( آنودمتر ) از آن دچار ریزش می شود که این ریزش همراه خونریزی می باشد. این ریزش کاملا” طبیعی بوده و هر ماه بافت تازه ای جایگزین آن می شود.

اما بنا به دلایلی که هنوز کاملا مشخص نیست ،در بعضی از بانوان سلولهایی که دچار ریزش می شوند در مسیری غیر طبیعی قرار می گیرند و از بدن خارج نمی شوند و به دیگران نقاط بدن دست اندازی کرده و در آنجا کاشته می شوند. این سلولها بوسیله جریان خون تغذیه می شوند و به رشد خود ادامه می دهند و از همین طریق هورمونهایی که باعث قاعدگی طبیعی می شوند را دریافت می کنند و هرماه ، همزمان با رحم ، به ریزش و بازسازی خود ادامه میدهند.اما اشکال اینجاست که مکان این سلولها نابجا بوده و هنگامی که خونریزی می کنند باعث درد و التهاب شدید می شوند. مثلا درد شدید لوله های رحم و یا درد تخمدان و حفره شکم و…
این التهاب بافت های نابه جا باعث بروز کیست، و یا تومور های خوش خیم و چسبندگی و التهاب دائمی شکم و لگن می شوند و در برخی موارد می توانند به خاطر این عوارض ، ناباروری نیز ایجاد کنند.
برخی از بانوان به صورت ژنتیک بافتهای نابه جای آندومتر را در سایر قسمتهای بدن دارند. اما قسمت عمده افراد بعدا” دچار این مشکل می شوند. برخی به علت ناهنجاری و مشکلاتی که در شکل رحم و لوله ها و دهانه رحم وجود دارد مستعد این موضوع می شوند. برخی نیز به علت کارکرد نادرست عضلات دیواره دستگاه تناسلی و عضلات شکمی دچار این وضعیت می شوند. هر عاملی که بتواند از نظر روحی یا جسمی عضلات و مسیر خروجی بافتهای آندومتر که ریزش کرده اند را دچار مشکل کند، بافت های نابه جا تولید می کند.

ما در طب هومیوپاتی ، در مرحله اول در جستجوی علت به وجود آورنده این مشکل هستیم.اگر مشکل خاصی وجود دارد که با دارو و یا اصلاح شرایط زندگی قابل برطرف شدن است، انجام می شود.در مرحله دوم بوسیله درمان دارویی و با تقویت واکنش سیستم دفاعی بدن و ایجاد تعادل در عملکرد دستگاه تناسلی بانوان تلاش می شود جلوی پیشرفت مشکل گرفته شود.در مرحله سوم به مرور زمان و با اصلاح عملکرد سیستم هورمونی و عادات ماهانه ، سلولهای سیستم ایمنی فرصت پیدا می کنند تا التهاب ناشی از بافتهای نا به جا را ترمیم کنند.

به مرور زمان التهاب و درد کمتر کمتر می شود و در نهایت این بافتهای نابه جا به طور کامل توسط سیستم ایمنی سلولی حذف می شوند و درمان کامل انجام می شود. در برخی موارد نیز این سلولهای نا به جا در مکان خود باقی مانده اما عملکرد جدی و آزارنده نخواهند داشت. به طور خلاصه طب هومیوپاتی در بهبود درد و اصلاح سیستم هورمونی و عملکرد دستگاه تناسلی بانوان بسیار توانمند بوده و در اکثر موارد قادر به ایجاد تعادل و درمان آندومتریوز است.

موارد اندکی نیز نیاز به جراحی و هورمون تراپی خواهند داشت که در صورت همراهی با طب هومیوپاتی، نتیجه بهتری حاصل می شود. آنچه که باید به آن توجه داشت این است که درمان آندومتریوز یک روند پیوسته بوده و زمان طولانی را طلب می نماید و لازم است بیماران همراهی مناسب برای تکمیل درمان داشته باشند.