چای زردچوبه، از دم کردن ریشه رنده شده زردچوبه یا پودر آن به دست می آید و یکی از پراثرترین روشهای مصرف این ادویه است.
هیچ توصیه خاصی در مقدار مصرف زردچوبه روزانه وجود ندارد و مقدار مصرف روزانه آن به مقدار زیادی بستگی به روند درمانی بیماری دارد که شخص گرفتار آن شده است.
تحقیقات انجام شده در این زمینه بیان می کنند که مقدار مصرف صحیح و سالم زردچوبه برای بزرگسالان بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم از پودر ادویه خالص یا ۱تا ۳ گرم ریشه ادویه رنده شده تازه یا خشک شده است. بهترین راه برای اینکه مطمئن شوید یک محصول خالص دارید این است که با تهیه ریشه زردچوبه، خودتان آن را رنده کنید.
کاهش علایم آرتریت
کرکیمن به عنوان یک ضدالتهاب می تواند به کاهش چشمگیرترین نشانه های آرتریت(ورم مفاصل) کمک کند.
مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۷ نشان داده است که بیش از ۲۰۶ امریکایی مبتلا به رماتیسم مفاصل، برای کنترل نشانه های بیماری خود از مکمل های بدون ویتامین حاوی زردچوبه استفاده کرده اند و این محصولات به دلیل تاثیر بسیاردر کنترل علایم، از پرمصرف ترین مکمل های موجود بوده اند و این نشان دهنده تاثیر زردچوبه در روند بهبودی آنهاست.
افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن
اثبات شده است که کرکیمن با خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی خود به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین نشان داده شده است که کرکیمن به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده زردچوبه مانند یک متعادل کننده ایمنی بدن عمل کرده به تنظیم عملکرد سلولهای ایمنی بدن در برابر سرطان کمک می کند.
کاهش عوارض بیماری های قلبی-عروقی
مطالعات چندی بیانگر این است که کرکیمن موجود در زردچوبه به دلیل داشتن خواص مفید فراوان برای سلامت قلب، در بدن به عنوان نوعی آنتی اکسیدان و ضدالتهاب عمل می کند.
تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، نشان داد که اگر ۳ روز قبل و ۵ روز بعد از عمل جراحی باز پیوند سرخرگ کرونر قلب، روزی ۴ گرم کرکیمن مصرف شود، خطر بسته شدن رگهای قلب و بروز سکته قلبی حدود ۱۷درصد کاهش می یابد.
کمک به پیشگیری و درمان سرطان
یکی از اصلی ترین خواص زردچوبه که در درمانهای بالینی به کار می رود، این است که کرکیمن موجود در آن خاصیت ضد سرطانی دارد. کرکیمن به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب، خطر تخریب سلولهای بدن را کم کرده ریسک جهش های سلولی و سرطان را کاهش می دهد و همچنین خواص ضد توموری دارد و رشد تومورها و گسترش سلولهای سرطانی در بدن را محدود می کند.
کنترل سندروم التهاب و تحریک پذیری روده
کرکیمن از زمانهای بسیار قدیم در طب سنتی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی به کار می رفته است و به کاهش درد ناشی از سندروم تحریک پذیری روده کمک کرده و مدت زمان هضم غذا و دفع را کم می کند و کیفیت زندگی افراد مبتلا به عوارض این بیماری را بهبود می بخشد.
جلوگیری و درمان آلزایمر
کرکیمن موجود در زردچوبه باعث کاهش بیماری زوال سلسله اعصاب یا همان آلزایمر می شود. قدرت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن به کاهش تخریب سلولی، التهاب وایجاد پلاکهای خونی و رسوبات پروتئینی حاصل از فساد نسجهای بدن که از عوارض آلزایمر است، کمک می کند.
علاوه بر این کرکیمن قادر است روند تغییرات پروتئینی ناشی از افزایش سن که سبب بروز آلزایمر می شود را کندتر و یا گاهی متوقف کند.
حمایت بدن در برابر آسیب های کبدی
تحقیقات نشان داده است که کرکیمن، بدن را در برابر بیماری های کبدی محافظت می کند. مزایای کرکیمن برای کبد و کیسه صفرا، افزایش تولید ترشحات گوارشی کیسه صفراست(زرداب) که از تخریب سلولهای کبدی جلوگیری می کند.
کمک به پیشگیری و کنترل دیابت
در طب سنتی، از زمانهای قدیم از زردچوبه برای درمان دیابت استفاده شده است. گیاهانی مانند زردچوبه و در کل ترکیبات حاوی کرکیمن خواص ضد دیابتی زیادی دارند که به کنترل دیابت کمک می کند.
کمک به درمان و کنترل بیماری های ریوی
خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کرکیمن به کاهش علایم بیماریهای مزمن ریه کمک خواهد کرد.
با وجود محدودیت شواهد علمی در این زمینه، باید خاطر نشان کرد که کرکیمن ممکن است در درمان آسم، فیبروزهای کیست مانند ریوی، سرطان و یا زخمهای ریه و بیماریهای ریوی مزمن بسیار موثر باشد.
دلایل نوشیدن چای زردچوبه
چای، نوشیدنی مورد علاقه اغلب مردم جهان و انواع متنوع آن در برخی کشورها رایج است، اما چای زردچوبه خواص زیادی در التیام و درمان برخی بیماری ها دارد که موجب می شود آن را در سبد غذایی خود بگنجانیم.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامت آنلاین، زردچوبه ادویه ای معروف است که از ساقه زیر زمینی یا ریشه گیاه کورکوما لانگا به دست می آید. این ادویه بومی نواحی جنوب غربی آسیا بوده و از خانواده زنجبیل است و از هزاران سال قبل در طب چینی و هندی به عنوان یک درمان گیاهی به کار رفته است.
محتوای موثر موجود در زردچوبه، ماده رنگی موجود در آن است که«کرکیمن» نامیده می شود. این ماده رنگی، رنگ زرد متمایل به نارنجی به زردچوبه می دهد و دارای خواص ضد التهابی و افزایش دهنده ایمنی بدن است.
روش آماده سازی چای زردچوبه
این چای را هم می توانید با پودرخالص زردچوبه و هم با زردچوبه تازه یا خشک و رنده شده تهیه کنید. دم کردن این چای درست مانند دم کردن چای سبز یا سیاه است فقط باید مدت زمان بیشتری دم بکشد تا کرکیمن موجود در آن آزاد شود و بهتر جذب بدن شود.
چهار فنجان آب را جوش بیاورید، یک یا دو قاشق چایخوری پودر زردچوبه یا رنده شده آن را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید که این مخلوط به مدت تقریبا ده دقیقه با شعله ملایم بجوشد. چای را داخل ظرفی صاف کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه سرد شود .
برخی افراد ترکیبات دیگری را نیز برای خوشمزه شدن و کمک به جذب آن، به این چای اضافه می کنند. به عنوان مثال عسل، برای شیرین شدن چای و افزایش خواص آنتی میکروبی آن به چای می افزایند و یا شیر، خامه، شیر بادام و یا شیر نارگیل و یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا کره مایع برای کمک به جذب به چای خود اضافه می کنند، زیرا کرکیمن برای حل شدن کامل به چربی های مفید و سالم نیازمند است.
همچنین لیموترش یا زنجبیل برای افزایش خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی چای و خوش طعم کردن آن موثر است. در هر حال سعی کنید چای زردچوبه را بنوشید و از خواص بی نظیر آن برای سلامتی خود بهره ببرید.