f20 1

ترس از رابطه جنسی ، واژینیسموس و درمان

فهرست مطالب

(پیشنهاد میکنیم برای آگاهی کامل درباره طب هومیوپاتی و چگونگی درمان بیماریها بوسیله این روش درمانی سایر مقالات سایت که در مورد طب هومیوپاتی  نوشته شده است  را هم مطالعه نمایید.)

مطالب مرتبط با موضوع ناباروری :

(Vaginismus ) واژینیسموس از مشکلاتی است که برخی از بانوان بدان دچار هستند و متاسفانه به دلیل اینکه نمیتوانند آن را با کسی در میان گذارند در هاله ای از ابهام باقی می ماند و باعث اختلاف زناشویی و چالش های عدیده ای می گردد .

این موضوع باعث ایجاد حس بی کفایتی ، حس گناه ، تنفر ، ترس ، تردید ، و بسیاری از احساسها و باورهای ناخوشایند و آزار دهنده میشود .

در صورت تداوم این وضعیت ، احساس میل و نیازمشترکی که بین زوج و زوجه وجود دارد کم کم سرد شده و زندگی ایشان دچار رکود و انجماد میگردد . همچنین چالش بچه دار نشدن نیز سردی و رکود و تنش را در خانواده می افزاید؛ و در پی بچه دار نشدن و طلاق عاطفی که بین زوجین شکل می گیرد ، به مرور مسیر ناهموار برای جدایی دائمی و طلاق ، هموار شده و متاسفانه برخی از زوجین در نهایت تنها راه حل را در جدایی می بینند و پس از شروعی پر حرارت و عاشقانه ، به سرانجامی سرد و تلخ تن در می دهند…

هدف از این مقاله این است که پیش از هرچیز شناخت درستی درمورد این موضوع به شما ارائه دهیم و سپس در مورد درمان آن گفتگو نماییم.

در ابتدا لازم میدانم پیش از هر مطلبی ، این اطمینان را به شما بدهم که این مشکل با درصد بالایی قابل برطرف شدن و درمان است و یک مشکل لاینحل و دائمی نیست .

پس با آرامش خاطر تا پایان مقاله با ما همراه باشید ، قطعا در پایان این نوشتار آگاهی و امیدواری شما برای درمان این مسئله به مراتب بیش از گذشته خواهد بود .

در ابتدا لازم است تعریف صحیحی از این مشکل ارائه شود ، زیرا اکثر مراجعه کنندگانی که با شکایت واژینیسموس به ما مراجعه میکنند ، دچار واژینیسموس واقعی نبوده و بیشتر دچار اختلالات اضطرابی و ترس از رابطه جنسی هستند و این اضطراب و ترس است که مانع انجام رابطه جنسی میشود و نه واژینیسموس.

به زبان ساده ، واژینیسموس عبارت است از انقباض غیر ارادی عضلات یک سوم خارجی واژن که مانع انجام نزدیکی و رابطه جنسی میشود.

واژینیسموس اولیه بدین معنی است که فرد به خاطر این مشکل هیچوقت نتوانسته یک رابطه جنسی کامل داشته باشد.

واژینیسموس ثانویه نیز شامل مواردی میشود که فرد پیش از این میتوانسته رابطه جنسی کامل داشته باشد اما اکنون به دلایلی که در ادامه خواهد آمد دچار واژینیسموس شده و نمیتواند رابطه جنسی داشته باشد.

از نظر پزشکی رایج ، واژینیسموس یک پدیده غیر جسمی میباشد و اگر دلایلی جسمی برای این انقباضها یافت شود(عفونت ، بیماری های عصبی عضلانی و…) و یا این انقباض به صورت ارادی باشد ، شامل واژینیسموس نمیگردد،همچنین عدم وجود انقباض های غیر ارادی در این ناحیه ، تشخیص واژینیسموس را رد میکند.

همچنین گستره ای از این مشکل در مراجعه کنندگان مختلف دیده می شود.مثلا در موارد شدید حتی فرد اجازه دست زدن و حتی معاشقه را به همسرش نمی دهد و در موارد جزئی ممکن است این مشکل فقط در هنگام آمیزش رخ دهد .

آنچه که مهم است این است که قسمت عمده این مشکل به خاطر ترس از انجام رابطه است و انقباض عضلات نیز ثمره این موضوع و برخی دیگر از علل است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت .

و مهمترین نکته در این نوشتار این است که :

درصد بسیار بالایی از کسانی که دچار ترس از انجام رابطه جنسی و یا واژینیسموس هستند ، با اطمینان و آرامش خاطر و به سادگی میتوانند از این مشکل عبور کرده و درمان شوند و رابطه جنسی طبیعی را تجربه کنند.

این مشکل یک فاجعه غیرقابل حل نیست ، و قابل درمان است.

مهمترین دلیل واژینیسموس ترس از رابطه جنسی است. ترس از رابطه جنسی یک ترس بسیار مهم و با اهمیت است که میتواند نشانه ای باشد از سایر مشکلاتی که یک فرد از دوران کودکی با آن درگیر بوده است . عدم تربیت جنسی صحیح در دروان کودکی ، ایجاد نفرت و یا ترس از جنس مخالف ، بد و ناپسند جلوه دادن رابطه جنسی در ذهن کودکان ، مواجه با روابط جنسی ناخوشایند والدین ،القای باورهای غیرواقعی در مورد اینکه رابطه جنسی به جسم آسیب وارد میکند ، آزار جنسی در کودکی ، تجاوز جنسی  و… برخی از علل مهم بروز ترس از رابطه جنسی در جوانی و بزرگسالی می شود.

و از همه مهمتر ، احساس عدم امنیت ، که یک ترس بسیار بنیادین است باعث ترس از رابطه جنسی و بروز واژینیسموس در خانمها می شود.

بسیاری از کسانی که در دوران کودکی دچار انواع ضایعات عاطفی و یا ترسهای شدید شده اند ، مثلا یکی از والدین که برایشان نقش حامی را ایفا میکرده از دست داده اند و یا از او جدا شده اند و یا در شرایطی قرار گرفته اند که احساس وقوع مرگ را بسیار نزدیک حس کرده اند و یا دچار شکست و فقر مالی ناگهانی شده اند و یا در جنگ ، بمباران ، زلزله و… حضور داشته اند ، دچار یک ترس عمیق و احساس عدم امنیت میگردند که یکی از جلوه های آن در رابطه جنسی نمود پیدا میکند و جالب است بدانید که عمده علل واژینیسموس از ترس از رابطه جنسی نشات میگیرد و سایر علل  شیوع کمتری دارند.

در اینجا لازم است تا موضوع احساس عدم امنیت و تاثیر گذاری آن روی رابطه جنسی را مورد بررسی و موشکافی بیشتری قرار دهیم .

همانطور که از خردسالی به همه افراد چه مذکر و چه مونث آموزش داده میشود ، دستگاه تناسلی همواره دارای پوشش بوده و به کسی بجز والدین و گاه بقیه محارم اجازه داده نمیشود که به دستگاه تناسلی خردسال نگاه کنند و یا در مورد آن گفتگو شود و یا مورد لمس قرار گیرد. این قسمت از بدن بواسطه ویژگی ها و کارکرد و اهمیتی که برای تداوم زندگی و بقای نسل بشر دارد همواره باید مورد مواظبت و توجه قرار گیرد. زیرا در صورت عدم توجه به آن و آموزش نادرست نیز، میتواند منشاء فساد وانحرافات خطرناک و آسیب زایی شود.

مفهوم ” حریم”  ، ” عدم دسترسی داشتن همه افراد ” و ” محدودیت ” و … به صورت ناخوداگاه با ” مفهوم ” خطر ” و ” امنیت ” در ارتباط بوده و ذهن یک خردسال خیلی سریع ارتباطی ساده و مستقیم بین اینها ایجاد مینماید.

حال اگر این مفاهیم در محیط پیرامون خردسال به شکل درستی سر و سامان یافته باشد ، در بزرگسالی میتواند به خوبی جلوه های ” خطر ” و در برابر آن ،  ” حریم سازنده ”  را بشناسد و آن را درک کند . در غیر اینصورت ، و در شرایطی که خردسال درک صحیحی از”امنیت” پیدا نکند ، مثلا”  جدایی از والدین را تجربه کند یا مورد ظلم و تجاوز جسمی یا احساسی قرار گیرد یا در محیط خانواده که قاعدتا” باید محیط امن او باشد ، مورد بی مهری و تحقیر قرار گیرد ، دچار دوگانگی در شناخت مفهوم امنیت و ترس میشود و ترس مفیدی که میتواند انسان را از خطر برهاند، تبدیل به ترسی مخرب و عمیق میشود که گرچه خودش و اطرافیان از آن آگاه نیستند ، اما در ژرفای وجودش نقش میبندد و در نوجوانی و سن بلوغ با چالش مواجه میشود.

نکته مهمی که تاکید دارم شما خواننده گرامی از آن آگاه گردید این است که :

  • ترس از رابطه جنسی با احساس عدم امنیت در ارتباط مستقیم است و این حس عدم امنیت شامل موارد متعددی میشود ، مانند عدم امنیت عاطفی ، عدم امنیت مالی ، عدم امنیت جانی ، عدم امنیت ذهنی ، اجتماعی و…

  • این احساس عدم امنیت عموما ریشه در دوران خردسالی و حتی شیرخواری دارد .

خردسالان و کودکان در روزهای خوش دوران طفولیت گاه دچار جلوه هایی از “عدم امنیت” می شوند . اما بسته به شدت واقعه و حساسیت خردسالان به این موضوع ، تاثیری را در ضمیر ناخودآگاه ایشان ایجاد می نماید. در این شرایط حساس است که کودک سعی میکند برای حفاظت بیشتر خود در برابر آسیب های احتمالی ، هر آنچه را که با موضوع “حریم” و “محدودیت” مرتبط است را به خطرهایی که در ذهنش پیش بینی میکند یک کاسه نماید؛ و در این میان درمیابد که دستگاه تناسلی نیز از آن دسته اعضای بسیار سفارش شده  واحتمالا” آسیب پذیر است که خطری جدی در کمینش است و باید آن را از دسترس دیگران دور نگه دارد.

این حس خطر و نیاز به پنهان کردن آنچنان عمیق میشود که اولین جلوه اش در دوران بلوغ خود را نشان میدهد.

همانند گیاهی بالنده که بر اساس فطرت خود نیاز دارد رشد کند و از دل خاک بیرون بیاید

بدن انسان نیز در دوران بلوغ شروع به ایجاد تغییرات می کند تا بتواند شد کرده و درآینده تشکیل خانواده داده و بارور شود.

اما این فرآیند رشد و بالیدن،  به صورت ناخودآگاه ، و به خاطر همان حس عدم امنیت و یا تربیت های غلط و سرکوبگرانه ، با مشکل مواجه میشود. تضادی صورت میگیرد بین “رشد” و تاکید برای ایجاد” حفاظت ” ، “محدودیت”  و ” حریم ” .

متاسفانه در نظام تربیتی ما تنها نکته ای که عموما” مورد توجه قرار میگیرد ، همین “محدود کردن”و در پوشش قرار دادن موضوع و در ” کنایه های تو در تو”  صحبت کردن و زشت و قبیح جلوه دادن آن است ؛ و اصولا” طوری در مورد این مسئله برخورد میشود که کودکان و نوجوانان همیشه از راه هایی درباره این موضوع کسب اطلاع میکنند که منبعی سلامت و صحیح نیست.

و در نهایت هنگامی که به میل و اشتیاق فراوان و با نهایت عشق و مهر با کسی که دوستش دارند ازدواج میکنند، به چالشی برخورد میکنند که همانا” ترس از رابطه جنسی ” و واکنشهایی است که در حین رابطه جنسی ایجاد میشود ، که یکی از اینها ” واژینیسموس ” است.

البته کاملا” واضح است که اگر ازدواج زن و مرد بر اساس عشق و علاقه و محبت دو طرفه نباشد ، و یا به اجبار انجام پذیرفته باشد ، این مشکل دو چندان میشود و شرایط بدتری را ایجاد مینماید.

چه بسیار بانوانی که به خاطر عدم داشتن عشق و محبت به شوهرشان و ازدواجی اجباری و بدون رضایت قلبی ، از اولین رابطه جنسی دچار ترس شده وهیچوقت نمیتوانند رابطه سالم و طبیعی را تجربه کنند.

همچنین مردانی نیز هستند که به دلیلی ناآگاهی از رابطه جنسی ، علی رغم اینکه به همسرشان عشق میورزند ، اما در معاشقه های نخستین و اولین رابطه جنسی ، رفتار و گفتاری نادرست و گاه توام با خشونت را به کار میبرند که باعث ایجاد و یا تشدید واژینیسموس و ترس از رابطه میگردد.به همین دلیل است که توصیه میکنیم حتما زوجین با هم برای حل مشکل مراجعه نمایند .

زوجینی که با این مسئله مواجه هستند ، نیاز به حمایت و درک شدن دارند.لازم است احساس و نیازهایشان شنیده شده و با آنها همراهی شود.

متاسفانه به خاطر اینکه شناخت درستی از این موضوع وجود ندارد ، توصیه های نا مناسبی به این زوجین داده میشود.مثلا به مرد تاکید میشود که :” چقدر پوست کلفت هستی که چنین چیزی را تحمل میکنی؟ ” و یا  ” حتی با زور هم شده رابطه جنسی را انجام بده تا این عادت از سر همسرت دور شود ” و یا ” طلاق بگیر ”  یا ” زن صیغه ای بگیر ” و…  به زن توصیه میشود که : ” چیزی نیست ، بیخود خودت را لوس نکن ، تحملش کن ، بالاخره تمام میشود و… ” ، ” مایه رنج و بدبختی شوهرت شده ای ” و…

و اگر هم با زور و یا تحمل کردن ، بالاخره رابطه ای شکل بگیرد ، رابطه سازنده ای نخواهد بود و قطعا در آینده سبب بیماری هایی خواهد شد.

همچنین به دلیل عدم ابراز شفاف مراجعه کنندگان و تشخیص نادرست این مشکل توسط برخی متخصصین زنان ، پیشنهادهای نامناسبی مانند جراحی به زوجه داده میشود که نه تنها موضوع برطرف نمیشود بلکه باعث تشدید مشکل نیز میشود.

عده ای نیز فریب میخورند و برای حس نکردن نزدیکی و به قول خودشان برای برطرف شدن ترس، از مشروبات الکلی ، داروهای روان گردان و حتی مواد مخدر استفاده میکنند که عملا تغییری حاصل نمیشود و یا آنقدر از داروها و مواد بی حس کننده استفاده میکنند که عملا رابطه شان از یک معاشقه و فرآیندی انسانی ، به یک کار ماشینی و عاری از احساس تبدیل میشود و زن احساس میکند تنها وسیله انجام رابطه جنسی برای همسرش هست و دیگر هیچ .

باور نادرست دیگری هم وجود دارد که لازم است این باور غلط را نیز مورد موشکافی قرار داد.عده ای تصور میکنند ، واژینیسموس معادل سردمزاجی و تنفر از رابطه جنسی است. در حالی که چنین چیزی واقعیت نداشته و واژینیسموس ریشه در ترس و احساس عدم امنیت دارد و همیشه همراه با سرد مزاجی نیست. حتی در مواردی زوجه به علت هیجان و میل جنسی بالایی که در وجودش نهفته است دچار واکنشهای ناخواسته و حتی اسپاسم عضلات واژن میشود و نمیتواند رابطه جنسی داشته باشد.

با توضیحاتی که عرض شد ، آگاهی مناسبی فراهم شده که به موضوع درمان این مشکل بپردازیم:

به جرات میتوان گفت مهمترین عاملی که کمک میکند تا این مشکل برطرف شود و فرد از رنج و آسیبی که بابت این موضوع متحمل میشود این است که :

زوج و زوجه پیش از هرکاری ، درخلوت شخصی خود و آرامش خاطر کامل (مثلا بعد از مراقبه ، عبادت ، راز و نیاز با خداوند ،  مدیتیشن و یا هر روشی که میتواند به ” آرامش ذهن و قرار دل” برسد) بنشینند و به دور از قضاوت کردن خویش ، و خود یا همسر خویش را متهم جلوه دادن یا بی ارزش و ترسو و… نامیدن  خویشتن و یا همسرشان ، به مشاهده آنچه که اتفاق افتاده است بپردازند .

آنچه که اتفاق افتاده است این است که بنا به دلیل مشخص و یا نامشخصی که خود فرد از آن آگاهی ندارد و پزشک برایش شفاف خواهد کرد ، نمیتواند یک رابطه جنسی کامل را انجام دهد .

(موضوع این است که مردان و زنان بسیاری بنا به انواع دلایل ، در اولین رابطه جنسی و یا بعد از سالها داشتن رابطه جنسی موثر ، نمیتوانند رابطه جنسی کامل داشته باشند و این دلیلی بر بی ارزش بودن آن فرد ، یا متهم بودن به جرم و گناهی کبیره نیست . مثلا تصادف و آسیب جسمی ، برخی از بیماری های طب داخلی ، برخی از داروها ، و… هم مانع انجام رابطه جنسی کامل میشوند. )

پس قدم اول این است که  فرد در خلوت خودش و در آرامش خاطر با خودش کنار بیاید وبپذیرد که چنین مشکلی وجود دارد و ” از انکار و فرار از این واقعیت دست بردارد”

. همانطور که یک انسان بیماری تیرویید و یا میگرن و یا آرتروز دارد ، این نیز یک مشکل پزشکی است که باید برای برطرف کردن آن از دیگران یاری گرفت و فرار و انکار و یا دست و پا زدن و تلاش مخفیانه و تقلا برای اینکه : ” فقط خودم به تنهایی و بدون آنکه کسی بفهمد باید این مشکل را حل کنم وهر جان کندن و سختی که دارد را باید خودم به تنهایی و پنهانی به جان بخرم تا شاید بالاخره یک اتفاقی بیفتد … ” و حرفهایی از این دست نه تنها مشکل را برطرف نمیکند ، حتی مشکلات جدیدی را نیز برای او ایجاد مینماید.چه بسیار زنانی که به قول خودشان:  به هر بدبختی و مذلتی که بوده بالاخره تن به رابطه جنسی داده داده اند اما هیچوقت از این رابطه لذت نبرده اند و در پی آن دچار انواع بیماری های جسمی و روحی نیز شده اند.

( زوجی را به خاطر می آورم که بیش از پنج سال از ازدواجشان گذشته بود و به دلیل ترس از انجام رابطه جنسی زوجه ، هیچوقت نزدیکی را تجربه نکرده بودند و چنان در تقلای پنهان کردن این مشکل غرق شده بودند که حتی این موضوع را با متخصص زنان هم در میان نگذاشته بودند و واقعیت را از او و تمام نزدیکان خود پنهان نموده بودند و بعد از پنج سال سرگردانی و به علت تاکید والدینشان برای بچه دار شدن ایشان و…  به مرحله ای ازچالش و  انکار رسیده بودند که خودشان نیز باورشان شده بود که دچار مشکل ناباروری هستند و مدتها بود که در پی تهیه و مصرف داروهای هورمونی برای ناباروری بودند و اصل ماجرا را پنهان میکردند… )

بله ، قدم اول مشاهده و پذیرش مشکل است و سپس اقدام برای یاری گرفتن از فرد یا افرادی که بتوانند به شکل درست و موثری به فرد در برطرف نمودن این مسئله کمک کنند.

به تجربه مشاهده نموده ایم که درمیان گذاشتن این مشکل با اقوام و فامیل و دوستان نه تنها مشکل را حل نکرده است بلکه چالش جدیدی نیز به این موضوع افزوده است . تنها دوستان یا نزدیکانی که خود نیز به این مشکل دچار بوده اند و توانسته اند پس از درمانی موثر ، یک رابطه جنسی طبیعی را تجربه کنند بهترین افرادی هستند که میشود این موضوع را با آنها در میان گذاشت و از ایشان برای همراهی و ارجاع به درمانگر کمک گرفت.

( حتی توصیه میشود به درمانگری مراجعه نمایید که از آشنایان شما نباشند و در صورتی که درمانگر از نزدیکان شماست ، بهتر است از فرد مورد اعتماد دیگری برای این کار کمک بگیرید و در آرامش کامل به درمان بپردازید )

پیش ازمراجعه به پزشک هومیوپات ،  لازم است با این روش درمانی و اینکه چطور به درمان بیماری ها میپردازد آشنا شوید. ما تلاش کرده ایم در مقاله هایی به زبان ساده که در صفحه اصلی سایت قرار دارد ، شما را با طب هومیوپاتی و داروهای این طب ،آشنا نماییم .

پس از گفتگو با مراجعه کنندگان و گرفتن شرح حال مشکلات ایشان توسط پزشک هومیوپات و بررسی شرایط  و علل بوجود آورنده و یا تداوم بخش این مشکل ، پزشک تصمیم میگیرد که به تنهایی از درمان دارویی طب هومیوپاتی استفاده نموده و یا در صورت صلاحدید ، از سایر روشهای درمانی مانند روان درمانی ، مشاوره و…  نیز کمک گرفته شود.در عمده موارد ، به سایر روشهای درمانی نیازی نخواهد بود و تنها با مصرف  داروهای هومیوپاتی به نتیجه مطلوب دست خواهید یافت.

همچنین بهترین نتیجه زمانی حاصل میشود که زوج و زوجه هردو به درمانگر مراجعه کنند و هردو نقش سازنده و مسئولیت خود را در برطرف کردن این موضوع ببینند و با پزشک و یکدیگر همراهی نمایند.

واژینیسموس و ترس از رابطه جنسی علل مختلف و گونه های مجزایی دارد که در طب هومیوپاتی به خوبی از یکدیگر تفکیک شده و درمان دارویی مخصوص به خود را مطالبه میکند.

در طب هومیوپاتی به دلیل اینکه یافتن ریشه یک مشکل اهمیت بسیاری دارد و هر بیماری و مشکلی می تواند به علت مخصوص به خود رخ دهد ، در نتیجه تقسیم بندی علل این موضوع به ما کمک می کند تا درمان فرد ، بسیار عمیق و ریشه دار صورت گیرد و بدون ایجاد عوارض دارویی و یا ایجاد انواع رنج و زحمت و تمرینهای مشقت بار ، مشکل برطرف گردد.

در پایان شما را با برخی از علل این مشکل آشنا کرده و توضیحاتی پیرامون علائم و درمانهای هومیوپاتی ارائه خواهیم کرد.

تجربه های ناخوشایند احساسی :

مثلا خانمی در دوران کودکی و یا نوجوانی تجربیات احساسی ناخوشایند مانند دور شدن از والدین ، طلاق والدین ، مرگ یکی یا هردو والد را تجربه کرده است و یا در دوران نوجوانی یا جوانی تجربه شکست در عشق را داشته است .

این فرد به طور ناخوداگاه وبرای اینکه خود را از گزند آسیبهای احساسی دور نگه دارد دیواری به دور خود می کشد و احساسات را در خود نگه میدارد و به کسی بروز نمیدهد.این افراد عموما به سمت افسردگی و غم و بی خوابی میروند و دچار مشکلات تیرویید ، مشکلات قاعدگی ، خشکی واژن ، یبوست ، افزایش وزن ، و… می شوند و هنگام مواجه با همسر خود دچار وضعیتی میشوند که گویی فرد مقابل می خواهد به حریم احساسی انها تجاوز کند و به این دلیل ناخودآگاه دچار ترس و حتی اسپاسم می شوند.

برای درمان مشکلات اینچنینی در طب هومیوپاتی از داروهای گوناگونی استفاده میکنیم که مهمترین داروی این مشکل از کلرید سدیم تهیه میشود.

ترس ناشی از پیش بینی :

این مشکل عمدتا در افراد تحصیل کرده و سطح بالای اجتماع رخ میدهد.آدمهایی که هوش و ادراکی بیش از متوسط جامعه دارند وهمیشه در ذهن خود اتفاقات را پیش بینی نموده و به خاطر این ترسی ناخودآگاه از آینده و اتفاقاتی که شاید برایشان رخ دهد دارند.این افراد مشکل سرد مزاجی نداشته و حتی میتوانند میل جنسی بالایی داشته باشند اما آنقدر ذهنشان در حال حلاجی و ساختن تصورات غیرواقعی از رابطه جنسی است که دچار ترس و هیجان زدگی و اسپاسم میشوند . این افراد اگر هم بتوانند رابطه جنسی داشته باشند ،  دچار درد حین رابطه شده و از آن لذتی نمیبرند.(مردانی که دچار چنین مشکلی هستند عموما دچار انزال زود رس میشوند.)

از مهمترین داروهای چنین مشکلی میتوان به دارویی که از گیاه جلزمیوم GELSEMIUM ویا اکونایت ACONITE و یا لیکوپودیوم LYCOPODIUM تهیه میشود و یا دارویی که از نیترات نقره  ARGENTUM NITRICUM و یا از سیلیس  SILICA تهیه میشود اشاره کرد.

اسپاسم ناشی از هیجانات عصبی :

در این موارد فرد عموما دچار حالتهای هیستریک و تنشهای عصبی و احساسی است و نمیتواند با احساسات خود به درستی  روبه رو شده و همیشه آنها را به شکل نامناسبی به همسرخود انتقال میدهد .مثلا فرد به رابطه جنسی نیاز دارد اما نمیتواند آن را ابراز کند و واکنشهای عصبی بروز میدهد و حین رابطه دچار عصبانیت ، فوران احساسات ، تغییر خلق و نهایا اسپاسم و درد شدید میشود.

یکی از بهترین داروهای برطرف کردن این مشکل از فلز پلاتین تهیه میشود.

بیزاری از رابطه و خشکی واژن و درد حین نزدیکی :

یکی از شایعترین علت های واژینیسموس و البته سرد مزاجی مشکلی است که به خاطر اختلالات هورمونی در خانمها رخ میدهد.بنا به دلایل مختلف مانند مصرف غذاهای حاوی هورمون ، عفونتهای ویروسی ، بیماریهای وراثتی ، مشکلات تخمدانها و غده هیپوفیز و فوق کلیوی و… تعادل هورمونی خانمها به هم میریزد و ایشان دچار انواع مشکلات جسمی و روحی میشوند.

همچنین سرکوب احساسات زنانه در خانواده هایی که سخت گیری های بی دلیل دارند باعث به هم خوردن هورمونهای زنانگی و ایجاد کیست تخمدان ، مشکلات گوارشی ، رشد موهای زائد ، مشکلات دستگاه ادراری و… و ایجاد بیزاری و ترس از رابطه جنسی و خشکی واژن میشود.

همچنین بیشترین علت ایجاد واژینیسموس ثانویه نیزبه خاطر وجود چنین شرایطی است . یعنی خانم دچار مشکلات هورمونی و خشکی واژن شده است و یا همسر و اطرافیانش و یا جامعه به شکلهای مختلف احساسات و زنانگی او را سرکوب نموده اند و فرد دچار حس تنفر و ترس میگردد.

چنین مشکلی بوسیله طیفی از داروهای هومیوپاتی درمان میشود که از مهمترین آنها میتوان به دارویی که از ماهی مرکب (sepia )  تهیه میشود و یا دارویی که از گیاه ignatia amara تهیه میشود اشاره کرد.

ترس از رابطه به خاطر احساس عدم امنیت :

این مشکل در کسانی رخ میدهد که تعادل برخی از یونهای بدن ایشان مانند کلسیم به هم ریخته است و یا از دوران نوزادی در شرایطی قرار گرفته اند که امنیت آنها در خطر قرار داشته است .مثلا مراقبت کافی و یا تغذیه مناسبی دوران شیرخوارگی نداشته اند ، در شرایط ترس و دلهره به سر برده اند و یا دچار برخی بیماریها شده اند که به متابولیسم عنصر کلسیم و فسفر بدنشان ضربه زده .

این افراد دچار افزایش وزن ، کم کاری تیرویید ، سرمایی شدن ،تعریق فراوان ، احساس ترس از تنهایی ، یبوست ، کمر درد و انواع دردهای مفاصل و … میشوند.

برای این وضعیت یکی از بهترین داروهای طب هومیوپاتی دارویی است که از صدف دریایی تهیه میشود .

درد، تنفر و ترس از رابطه به دلیل تجربیات ناخوشایند جنسی در کودکی ، سابقه سوء استفاده جنسی ،تجاوز:

در چنین شرایطی واضح است که فرد برای انجام رابطه جنسی دچار مشکل گردد و نتواند رابطه جنسی داشته باشد.

یکی از داروهای مهم این مشکل ، از گیاهی به نام ” زبان در قفا ”  staphisagria تهیه میشود.

احساس ترس و یا بیزاری ناشی از باورهای نادرست درباره مسائل جنسی :

افرادی که در کودکی در معرض باورهای غلطی همچون پلید بودن یا گناه بودن رابطه جنسی بوده و یا جنس مخالف را ترسناک یا کثیف میدانند در این گروه قرار میگیرند.این گروه ممکن است میل جنسی طبیعی و یا زیاد داشته باشند اما درگیری ذهنی با این باورها  داشته و نمیتوانند رابطه جنسی عادی داشته باشند و یا دچار ترس و رابطه دردناک میشوند.

دارویی که از یک گونه گیاه  شقایق به نام pulsatilla nigricans   و یا دارویی که از درخت  thuja و یا از گونه ای  گل لیلیوم به نام  lilium tigrinum   تهیه میشوند از داروهای مهم این گروه از افراد هستند.

اسپاسمهای عضلات واژن همراه با اسپاسم سایر عضلات –

در مورد اینکه افراد این گروه را در تقسیم بندی واژینیسموس قرار دهیم ، اختلاف نظر وجود دارد .زیرا اسپاسم در این افراد در سایر اعضا نیز دیده میشود و  منحصر به واژن نمیباشد .

گونه از گیاه کاکتوس برای تیهه داروی این افراد مورد استفاده قرار میگیرد.

ترس از آسیب دیدن – این افراد همیشه ذهنشان درگیر ترس از آسیب دیدن و تصادف و زمین خوردن و… است و اتفاقا استعداد زیادی برای این موارد دارند و با کوچکترین آسیبی دچار خونریزی و کبودی میشوند. خصوصا هنگام رابطه جنسی احساس میکنند بدنشان در حال سوراخ شدن و آسیب شدید است و به هیچ وجه نمی خواهند همسرشان به ایشان نزدیک شود و یا لمسشان کند.

این افراد با دارویی که از گیاه همیشه بهار کوهی به دست می آید درمان می شوند.

اینها تنها نمونه ای از علل ایجاد کننده و داروهای درمان کننده واژینیسموس و ترس از رابطه جنسی بودند و به خاطر طولانی نشدن مقاله از ذکر سایر جزییات اجتناب مینماییم.

امیدواریم با مطالعه این مقاله آگاهی مناسبی نسبت به این مشکل و همینطور امیدواری لازم برای درمان را کسب کرده باشید و بتوانید برای درمان اقدام نمایید.

( توجه داشته باشید درمان در طب هومیوپاتی بوسیله مصرف داروهای ویژه این روش درمانی حاصل میشود وطب هومیوپاتی با طب سنتی، روان درمانی ، هیپنوتیزم ، فرآدرمانی ، انرژی درمانی و… تفاوت دارد و نباید با آنها اشتباه شود ).