نام علمی گیاه: Punica granatum و Punica malus
نام لاتین : Pomegranate
نام ایرانی: انار
طبع: انار شیرین و میخوش طبع معتدل و انار ترش طبع سرد و خشک
انار دارای اثرات درمانی فوق العاده ای است. مهمترین اثرات درمانی انار مربوط به اثرات آنتی اکسیدان، آنتی کارسینوژن و ضدالتهابی آن است.
میوهای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیرهضم می باشد. خوردن دانههای انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب اناراست اما آب انار تمامی خواص این میوه را دارا می باشد. انار میوهای است که به آن خونساز میگویند و به همین علت بهترین زمان برای مصرف آن صبح و قبل از صبحانه است. انار مقوی قلب، دفعکننده چربی، تصفیه کننده خون، درمان ضعف عمومی بویژه در دختران جوان و در رفع میگرن مفید است.
اثرات درمانی انار:
در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ توسط مجله Integrative Medicine Research مربوط به مرکز جهانی طب مکملانجام و چاپ رسید، مشخص شد آب انار دارای تأثیر بسزایی در درمان آفتهای مینوردهان میباشد.
کمخونی را درمان میکند. زمانی که مقدار فراوانی انار میخورید، به دلیل مقادیر بالای آهنی که در این میوه وجود دارد، هموگلوبین در خون افزایش مییابد، بنابراین به درمان کمخونی کمک میکند.
نتایج تحقیقات بر روی افرادی که در هفته حداقل دو بار آب انار نوشیده اند نشان داده که ۳۰ درصد کلسترول بد خون آنها کاهش پیدا کرده است. مصرف این میوه موجب کاهش التهاب دیواره عروق خونی می شود.
در یک مطالعه که بر روی هزار نفر توسط چند دانشگاه آمریکایی در واشنگتن انجام شد محققان متوجه شدند که مصرف انار حتی در کوتاه مدت می تواند رشد سلول های چربی اطراف معده را متوقف و این چربی ها را به سرعت آب می کند. محققان در این مطالعه به افراد مورد مطالعه گفتند که مدت یک ماه روزی یک عدد انار مصرف کنند.
التهاب یکی از مهم ترین دلایل بیماری آلزایمر، پارکینسون، آرتریت روماتوئید و سرطان است. مصرف منظم این میوه برای جلوگیری از آلزایمر توصیه شده است. برای درمان آلزایمر معمولاً از داروهای ضدالتهابی مانند ایندومتاسین استفاده می شود که همین ترکیب نیز در این میوه وجود دارد. انار حاوی ویتامین های K، C و B5 و مواد معدنی کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر است که به کاهش استرس، بیماری های قلبی و محافظت در برابر سرطان جلوگیری می کند.
فشار خون را در حالت نرمال نگه میدارد. مصرف هر روزه ی انار به کسانی که فشار خون بالا دارند کمک میکند که تا ۵% فشارشان کم شود. این میوه به کاهش نوسانات فشار خون نیز کمک میکند.
طرز استفاده و مقدار مصرف انار:
از ماسک انار برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده میکنند. انار به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای قوی، با رادیکالهای آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله میکند. استفاده از انار برای تقویت پوست بسیار ساده است، فقط کافی است مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست میشود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
ترکیبات اصلی و دارویی انار:
آب انار: دارای آنتروسیانین ها،گلوکز، آسکوربیک اسید،الاژیک اسید،گالیک اسید،کافئیک اسید،کاتشین،کوئرستین، روتین، مینرال های فراوان، مقادیری آهن و اسیدهای آمینه است.
روغن هسته انار: 95 درصد پانیسیک اسید(punicic acid)، الاژیک اسید، و سایر اسیدهای چرب.
پوسته تازه: گالیک اسید و سایر اسیدهای چرب، کاتشین، کوئرستین، روتین ، سایر فلاون ها و آنتوسیانیدها.
برگ انار: تانن(پونی کالین و پونی کافولین)، گیلکوزیدهای فلاون مانند لوتئولین.
گل انار: گالیک اسید، یورسولیک اسید، تری ترپنوئیدها.
ریشه و پوست انار: الاژیتانین ها مانند پونی کالین ، انواع مختلفی از آلکالوئید.
خواص آنتی اکسیدانت انار عمدتا مربوط به الاژیک اسید می باشد.
هشدارهای مصرف انار:
از آنجا که این میوه خود کاهش دهنده فشارخون است، مصرف این میوه همزمان با داروهایی که برای فشار خون بالا استفاده میشوند, باعث افت شدید فشارخون شود. کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن این میوه افراط کنند.