چای کوهی

چای کوهی

فهرست مطالب

نام علمی گیاه: Stachys lavandulifolia
نام انگلیسی: Betony
نام فارسی: چای کوهی، لولو پشمی، توکلیجه

اثرات درمانی چای کوهی :

این گیاه دارای اثرات ضد التهاب، ضد درد به ویژه دردهای مفصلی،روماتیسمی،ضد باکتری، آنتی اکسیدان، سایتوتوکسیک، ضد آرتریت، ضد اضطراب و سقط آور است.همچنین برای سردرد، سرگیجه، دردهای عصبی، آسم، معده، تومورهای ژنیتال و زخم های کانسر مؤثر است.

مکانیسم اثر چای کوهی:

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
وجود ترکیب های فلاونوئیدی و ایریدوئیدی در عصاره این گیاه مسئول اثرات آنتی اکسیدانی،ضد التهابی و ضد دردی می باشد.

اثرات مهاری فلاونوئیدها بر التهاب حاد و مزمن به دلیل اثر بر مسیرهای سیگنال کننده،شامل فعالیت فاکتور هسته ای کاپاب و فسفریلاسیون MAP لیکناز می باشد، به علاوه فلاونوئیدها تجمع لیپیدهای شناور را که برای سیگنال کردن پدیده درد ضروری هستند کم می کنند،بنابراین فلاونوئیدها با مهار تجمع گیرنده ها و آبشار سیگنالی،التهاب مزمن و حاد را کم می کنند.

ترکیبات استروژنی موجود در عصاره چای کوهی موجب اشغال گیرنده های استروژنی شده و باعث کاهش عملکرد استروژن می شود،که این خاصیت می تواند عوارض ناشی از افزایش استروژن را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کاهش دهد. اپی ژنین موجود در چای کوهی،فلاونوئیدی استروژنی است که خواص استروژنیک آن ثابت شده است.

ترکیبات اصلی و دارویی چای کوهی :

چای کوهی دارای ترکیب های مختلف هیدروکسیل و ترکیب های فنولیک شامل پلی فنول ها،تانن ها،فلاونوئیدها، ایریدوئیدها، اسید لوگانیک و فنیل اتانوئید گلیکوزیدها، ترپنوئیدها، استروئیدها و دی ترپن ها می باشد.

اسانس این گیاه شامل ترکیبات اصلی ژرماکرین D ، بتافلاندرن، بتاپینن، میرسن، آلفاپینن، بتااوسیمن، گامامورولن و اگنول می باشد.

هشدارهای مصرف چای کوهی:

مصرف این گیاه به دلیل اثرات قاعده آور در دوران بارداری مجاز نمی باشد.