Ramkal a

کارتون معروف ” رامکال ” را چه کسی سفارش داد و برای چه ساخته شد ؟

فهرست مطالب

آیا میدانستید کارتون معروف رامکال که در مورد یک راکون بود چرا و به سفارش چه کسی ساخته شد ؟

چند دهه قبل بعد از تخریب جنگلها در ژاپن ، راکن ها ناچار شدند به شهر ها مهاجرت کنند و به همین خاطر تعداد زیادی از آنها توسط مردم کشته میشدند ، زیرا راکون ها حیوانات اهلی نبودند و مثلا به لانه مرغ های خانه حمله میکردند و از آنها برای تغذیه استفاده میکردند.

این کشتار ها ادامه داشت تا پس از مدتی جمعیت حفاظت از راکون در ژاپن تشکیل شد اما نتوانست جلوی این کار را بگیرید .

این جمعیت مدتی را برای بررسی و یافتن راهی برای تغییر رویه و فرهنگ سازی مردم صرف نمود .
آنها برای فرهنگ سازی و اصلاح این رفتار خشن در مردم شروع به یک کار فرهنگی بلند مدت کردند و جامعه هدف آنها کودکان ژاپنی بودند …

سرآغاز یک تحول !

آنها به این نتیچه رسیدند که لازم است روی کودکان کار کنند و این تغییر فرهنگ به بزرگسالان نیز گسترش خواهد یافت . زیرا کودکان امروز ، بزرگسالان فردای ما هستند . پس از بررسی فراوان توانستند یک رمان جذاب نوشته یک داستان نویس آمریکایی به نام استرلینگ نورٍ sterling north را بیابند که نام داستان او ” راسکال ”  ” rascal ” بود .

استرلینگ نورث sterling north . نویسنده داستان جذاب “راسکال”

سپس به یک شرکت سازنده کارتون به نام ” Nippon Animation ” سفارش دادند کارتونی بسازد که با استفاده از محتوای این کتاب ، بتواند ذهنیت و رفتار مردم در مقابل این حیوان را اصلاح کند …

“رامکال” خلق شد !

نتیجه این تلاشها یک مجموعه کارتونی بسیار زیبا و اثر گذار با نام “Rascal the Raccoon‎” بود که در ایران با نام ” رامکال ” Ramcal شناخته شده است .

انصافا داستان جذاب و ساخت با کیفیت و حساب شده این کارتون توسط شرکت نیپون ( که بسیاری از کارتونهای زیبایی که در ایران طرفداران زیادی داشته است را نیز همین شرکت تولید کرده است ) چنان تاثیر گذار بود که نمیشد از کنار آن بی تفاوت رد شد .
این فرهنگ سازی چنان نتیجه مثبتی داشت که نه تنها در ژاپن بلکه در همه دنیا این روند تغییر پیدا کرد و راکونها موجوداتی دوست داشتنی شدند و حتی توانستند بیش از حد در شهر ها و نقاط مسکونی رشد و تکثیر پیدا کنند .

کلاه با طرح رامکال در ژاپن

فرهنگ سازی و تربیت فرزند

تاثیر این حرکت فرهنگ را میتوان حتی در کشورهایی که راکون نداشتند نیز مشاهده کرد.

چنین فرهنگ سازی در کارتون ” بنر ” که در مورد سنجاب ها بود نیز انجام شد و توانست اثر مثبتی روی حفظ و جلوگیری از کشتار سنجابها بگذارد .

در حال حاضر در کشور خود با مشکلات زیست محیطی فراوانی روبه رو هستیم که نیاز به کار فرهنگی درست و اثر گذار روی نسلهای آینده دارد.

البته در زمانه ما ساخت یک کارتون نمیتواند همانند چهل سال قبل اثرگذاری عمیقی داشته باشد و لازم است از روشهای جدید که مطابق با آینده فرزندان این سرزمین است استفاده کرد و کپی برداری از پروژه ” رامکال ” که به بیش از چهل سال قبل برمیگردد جوابگوی چالشهای فرزندان ما نیست .