تداخل دارویی هومیوپاتی

رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی

فهرست مطالب

مطالب و توصیه‌هایی که در این مقاله ارائه می‌شود برای همه مراجعه کنندگان به پزشک هومیوپاتی ، از هر سن و سال و با هر بیماری، سودمند است .
همچنین برای کلیه پزشکان، دامپزشکان و درمانگران طب هومیوپاتی و یا هر کسی که به نحوی با داروهای هومیوپاتی در ارتباط است مفید و ضروری می‌باشد.

مصرف برخی مواد غذایی و داروها در طی دوران درمان با این طب ممنوع بوده و موجب اختلال در عملکرد دارو در بدن بیمار و یا قطع عملکرد دارو می‌شود. بنابراین روند درمان مختل شده و پزشک شما نمی‌تواند روند تغییرات علائم بیماری شما را تشخیص دهد.

لطفن موارد ذیل را با دقت مطالعه کنید و همواره و از شروع درمان هشیار رعایت یکایک آنها باشید؛ و تا زمانی که پزشکتان اجازه نداده این پرهیزها را می‌بایست ادامه دهید. در صورتی که در مورد هر یک از موارد سؤالی داشتید در قسمت کامنتها و یا در صفحات اجتماعی ما می‌توانید سؤال خود را مطرح نمایید.

پرهیزات غذایی اصلی هنگام درمان هومیوپاتی :

  • نعناع:

نعناع، پونه، اکالیپتوس و موادی که حاوی اسانس آن می‌باشند مانند: قرص نعناع، عرقیات، آدامس، افشره، قطره، خمیردندان و …

رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی

  • قهوه:

    موادی که حاوی قهوه باشند مانند: نسکافه، کاپوچینو، شکلات‌های حاوی قهوه و …

    رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی
     
  • سیر، موسیر و پودر سیر:

بصورت خام، پخته یا سرخ شده و یا هر غذایی که حاوی این موارد باشد مانند: ترشی، ماست، آش، سس، سوسیس، کالباس، گوشت‌های فرآوری شده و …

رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی
 

تداخل دارویی حین درمان با هومیوپاتی

o قبل از شروع درمان هومیوپاتی هر نوع دارویی که مصرف می‌کردید را به پزشک هومیوپات خود اطلاع دهید و به هیچ عنوان داروی خود را قطع نکنید.

o بعد از شروع درمان هومیوپاتی در موارد اورژانسی اگر امکان دسترسی به پزشک هومیوپاتی فراهم نشد، حتمن به بیمارستان مراجعه نمایید. در این مواقع داروهای تجویز شده را به پزشک هومیوپات خود اطلاع داده و پیشاپیش آگاه باشید در صورتی مجاز هستید آنها را مصرف کنید که جزء موارد زیر نباشند :

      1. انواع  کورتون ها : مانند  دگزامتازون ، بتامتازون ، پردنیزولون ، هیدروکورتیزون ، تتراکوزاکتاید ، تریامسینولون ، کلوبتازول و…
      2. انواع مخدر ها: مانند استامینوفن کدئین ، اکسپکتورانت کدئین و ترامادول ، دیفنوکسیلات ، دکسترومتورفان و …
      3. آنتی هیستامین ها(داروهای ضد حساسیت): مانند دیفن هیدرامین ، هیدروکسی زین ، لوراتادین ، کتوتیفن ، سیتریزین ، فکسوفنادین  ، کلرفنیرامین، کلماستین و…
      4. آنتی بیوتیک ها : مانند پنی سیلین ، سفکسیم ، آموکسی سیلین ، سفالکسین ، سفتریاکسون ، اریترومایسین ، آزیترومایسین ، آمپی سیلین ، مترونیدازول ، سیپروفلوکساسین ، جنتامایسین ، تتراسیکلین ، و…
      5. قرص یا شربت سرماخوردگی ، کلد استاپ
      6. داروهای ضد دردی که مخلوطی از چند مسکن و آرام بخش گوناگون و حاوی کافئین و کدئین هستند: کپسول نووافن ، قرص ارگوتامین سی ، قرص آکسار (A.C.A)
      7. شربت معده ، شربت آلومینیوم ام جی اس ، قرص دایجستیو.

دیگر پرهیزات که لازم است حتمن آنها را رعایت نمایید:

  • کارخانجات سوسیس و کالباس برای از بین بردن بوی بد مواد تشکیل دهنده سوسیس و کالباس، پودر سیر بسیار زیادی در آن ها استفاده می‌کنند.
رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی
 
  • سرکه خام و انواع ترشی ها که با سرکه تهیه می شوند.
  • کافئین و انواع موادی که حاوی کافئین می‌باشند ، مانند نوشابه های انرژی زا ، نووافن ، آکسار و…
  • تریاک ، متادون و این دست مواد مخدر تاثیر داروهای هومیوپاتی را بشدت از بین خواهد برد، ولی بدین معنا نیست که کسانی که مصرف کننده این مواد هستند از این طب بی بهره خواهند بود، این افراد می‌توانند با مشورت پزشک خود درمان با طب هومیوپاتی را آغاز کنند.
  • همچنین از مصرف عرقیات گیاهی ، انواع جوشاندنی ها و دم نوش ها ، و کلیه قرص ها و شربت ها و سایر فرآورده های طب سنتی از زمانی که درمان با روش هومیوپاتی را آغاز می‌کنید خودداری نمایید، مگر با هماهنگی و اطلاع به پزشک هومیوپاتی . مصرف دمنوش میوه‌جات (سیب، به، …) منعی ندارند.
  • مصرف ادویه جات در غذا اشکالی ندارد، اما در صورتی که بیش از حد معمول مصرف شود لازم است مصرف آن کاهش پیدا کند.
  • از استفاده از پماد ویکس ، کرم و پماد های حاوی اکالیپتوس ، روغن درخت چای و نعناع اکیدن پرهیز کنید.
  • توجه داشته باشید خمیردندان های با اسانس نعنا و اکالیپتوس هم جزو پرهیزات طی دوره درمان می باشد. بنابراین در طی دوره درمان از خمیردندان هایی با طعم های دیگر مانند دارچینی ، سیب یا موز استفاده نمایید.
رژیم و پرهیزهای غذایی و تداخل دارویی حین درمان با طب هومیوپاتی
 
در موارد اورژانسی برای تسکین درد معده مصرف پنتاپرازول و امپرازول بلامانع است. همچنین استفاده از مسکن های استامینوفن ، مفنامیک اسید ، ژلوفن ، بروفن و… ( و هر نوع مسکنی که کافئین و یا کدئین نداشته باشد ) بلامانع است. حتمن در مورد میزان مصرف این داروها با پزشک هومیوپات و یا یک پزشک داروساز مشورت کنید. 

در موارد اورژانسی اگر امکان  دسترسی به پزشک هومیوپاتی فراهم نشد، حتمن به بیمارستان مراجعه نمایید.

o   دانستنی های پیش از شروع درمان با طب هومیوپاتی

o   نحوه و شرایط نگهداری داروهای هومیوپاتی

o   راهنمای مصرف دارو حین درمان طب هومیوپاتی